U okviru Sektora za servisne
usluge osnovane su dvije unutarnje organizacijske jedinice i to:
a) Odjel za vozni
park i održavanje radnih prostorija;
b) Odjel za ugostiteljstvo.
Odjel za vozni park
i održavanje radnih prostorija vrši kontrolu tehničke ispravnosti vozila, vrši poslove
održavanja i garažiranja službenih vozila, vrši kontrolu izlaska i ulaska vozila
u garažu, te vodi evidencije o izvršenim uslugama, utrošku goriva i korištenju
vozila; vrši čišćenje radnih prostorija, sanitarnih prostora, stepeništa,
prozora, staklenih površina, tepiha i drugih tekstilnih materijala koji se
nalaze u radnim prostorijama i van njih (vanjski prostor objekata institucija
Bosne i Hercegovine) u zgradama koje koriste institucije Bosne i Hercegovine i
van njih.
Odjel za
ugostiteljstvo pruža
ugostiteljske usluge u objektima institucija Bosne i Hercegovine. Aktivnosti Odjela
za ugostiteljstvo uključuju: svakodnevno planiranje nabave hrane i pića za sve
objekte i organiziranje dostave istih za ugostiteljske jedinice koje su
dislocirane van glavnog objekta, pripremu hrane i posluživanje korisnika usluga u restoranima,
šankovima, uredima i salama za održavanje sjednica, te u reprezentativnim
objektima institucija Bosne i Hercegovine; poslove nadzora sanitarno –
higijenske i mikrobiološke ispravnosti namirnica, gotovih jela, ugostiteljskih
jedinica i radnih prostorija; sanitarni nadzor i kontrola osoblja;
implementacija Međunarodnog
standarda za sigurnost hrane (HACCP); suradnju s nadležnim inspekcijskim organima iz domena
sanitarno higijenske zaštite;
organiziranje svečanih prijema, ručkova, koktela i osvježenja za potrebe
institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih institucija.